Lumen Raye

Tattooed Sorceress

Description:

Character Sheet

Reincarnated

You lived a previous life as someone—or something—else. For you, life and death are a cycle, and you have no fear of death.
Benefit: You gain a +2 trait bonus on saving throws against fear and death effects.

Artisan

You spent time working under artisans, or your parents were artisans who were particularly skilled at their trade.
Benefit: You gain a +2 trait bonus on a single Craft skill (your choice).

Scholar of the Great Beyond

Your greatest interests as a child did not lie with current events or the mundane—you have always felt out of place, as if you were born in the wrong era. You take to philosophical discussions of the Great Beyond and of historical events with ease.
Benefits: You gain a +1 trait bonus on Knowledge (history) and Knowledge (planes) checks, and one of these skills (your choice) is always a class skill for you.

Drawback

Unfairness and injustice are intolerable. Whenever you witness them, you feel compelled to act or speak out. When you’re personally wronged, you require appeasement—or revenge if you don’t receive it. You gain access to the Headstrong drawback.

Headstrong

You feel compelled to correct every action and argument that contradicts your worldview.
Effect(s): Whenever you witness an action or hear an argument that contradicts your alignment, you must attempt to stop or correct that action or argument. If you either don’t try to stop it or fail in your attempt to stop it (as adjudicated by the GM), you are shaken for 1 hour.

Bio:

Lumen Raye is een half-elf van 24 jaar. Ze is 1 meter 84 en fijn van bouw. Beide ouders zijn half-elf, wat haar een ‘pure’ half-elf maakt. Toch heeft ze voor een half-elf een vrij bleke huid en lange oren, en over het algemeen heeft ze meer eigenschappen van elven dan mensen. Lumen heeft lang, kastanjebruin haar, dat ze meestal in een staart samenbindt. Opvallend zijn haar ogen; haar linkeroog is groen en haar rechteroog is bruin. Op haar rechter schouderblad heeft ze een tattoeage van een adder.

Lumen heeft een open karakter, en legt daardoor makkelijk nieuwe contacten. Haar beeldschone uiterlijk werkt natuurlijk alleen maar in haar voordeel. Ze houdt niet van regels, structuur of plannen; ze leeft van moment op moment en doet wat goed voelt op dat moment. Lumen is wijs voor haar leeftijd. Ze vreest de dood niet, ze voelt dat leven en dood slechts een cyclus zijn.

Ze is geboren in het Yuirwood in Aglarond, maar is opgegroeid in Delthuntle, één van de Coastal Cities. Ze heeft een twee jaar oudere zus, Dawne, die net als Lumen begaafd is met magische krachten. Dit komt veel voor in de familie van hun vaders kant, waar nagenoeg iedere generatie sprake was van een nakomeling met een aangeboren gevoel voor magie. Lumen kwam op 5 jarige leeftijd tot deze ontdekking tijdens het jaarlijkse oogstfeest van haar dorp in het Yuirwood. ‘s Avonds werd een groots vreugdevuur gehouden om de goede oogst te vieren, maar in de grote drukte struikelde ze en viel ze op de brandende houtstapel. Van schrik schreeuwde ze het uit, maar besefte plots dat ze niet in brand stond. Ze was door de brandstapel getuimeld en was volledig ongedeerd, op een ernstig verbrandde jurk na. Haar linkeroog was verkleurd van bruin naar groen. Sindsdien heeft haar vader haar meer geleerd over de magië die al eeuwen in hun bloedlijn zit.

Toen ze 9 was, is haar dorp platgebrand door magiërs van Thay. Ze is toen met haar familie moeten vluchten naar het kustgebied, waar ze uiteindelijk in een dorpje vlak buiten Delthuntle zijn neergestreken. Hier heeft ze gewoond en gewerkt tot haar 22e. In het begin was dat vooral bij haar ouders, die beide kunstenaars zijn. Van haar vader leerde ze schoonschrift, en van haar moeder leerde ze tattoeëren. Ze hielp bij beide in het werk, maar haar voorkeur is altijd uitgegaan naar de sierlijke kunst van het tattoeëren. Toen ze 17 was kwam een profeet de winkel in. Eerst dacht ze dat Content Not Found: castor een gewone klant was, maar tijdens het gesprek raakte Lumen geïnteresseerd in zijn wijze woorden en kijk op de wereld. Ze werden uiteindelijk heel hecht, en ze was behoorlijk onder de indruk van zijn manier van denken, en het heeft haar uitkijk op de toekomst gevormd. Vrij letterlijk, want Lumen is ervan overtuigd dat er meer is dan deze werkelijkheid, en dat er manieren zijn om de toekomst naar je wil te veranderen. Ze is zich hierdoor gaan verdiepen in de leer van de Planes.

Twee jaar geleden was ze voor het laatst in Delthuntle. Een nobele uit de stad teisterde Lumen en haar familie al jaren met verzonnen regeltjes en belastingen, en het nieuwste bedenksel van het machtige maar tere mannetje zou Lumen en haar ouders ruïneren. Lumen heeft een zeer sterk gevoel voor gerechtigheid, al gebruikt ze daarvoor niet altijd de traditionele oplossing. Ze heeft hem toen een keer in een donker steegje van Delthuntle getrokken en geweldadig toegetakeld. De volgende ochtend is ze door zijn lijfwachten uit de stad verwijderd en verbannen. Met alleen de kleren op haar lijf is ze noordwaards getrokken, richting de hoofdstad Velprintalar, op zoek naar haar zus. Dawne is hier naartoe vertrokken toen Lumen 16 was, om het woord van een nieuwe religie te verspreiden. In het begin moest Lumen hier weinig van weten, maar sinds ze door Content Not Found: castor geleerd heeft over de Planes, staat ze meer open voor religie, oud en nieuw.

Inmiddels heeft Lumen zich aangesloten in de rangen van de Kerk van Kelemvor, altijd op pad voor hun misie. Haar zus bekleedt een hoge functie in de orde, en ze zien elkaar hierdoor ook minder dan Lumen had gehoopt. Gelukkig heeft ze een paar goede vrienden gemaakt, waarmee ze meestal eropuit wordt gestuurd.

Lumen Raye

The Circle lockdar ManaPool